Nu lanserar vi Arto! En unik redaktionell plattform för oberoende publicister

Med plattformen Arto kan ni erbjuda era läsare en redaktionell webbplats i toppklass. Och samtidigt dra nytta av en genomtänkt och beprövad informationsmodell som anpassas efter ert innehåll och varumärke!

I plattformen ingår alla verktyg ni behöver för att publicera, skicka nyhetsbrev, mäta trafik och generera intäkter. Vart och ett utvecklat för att vara så enkelt och smidigt som möjligt att använda.

Så att redaktionen kan fokusera helt och fullt på journalistiken, berättelserna och relationen till läsarna!

Unika fördelar som följer med Arto

 • Det bästa från två världar

  Alla vinster av en gemensam plattform med många användare och kontinuerlig utveckling. Och samtidigt utformning som skräddarsys helt efter ert innehåll och grafiska profil.

 • Lätt att göra rätt

  Med effektiva arbetsflöden (utan meningslösa knapptryck) blir arbetet på redaktionen enklare och roligare. Artos smidiga skriv- och redigeringsverktyg för allt från korta notiser till långa reportage sparar mängder av tid i vardagen.

 • Integrerade nyhetsbrev!

  Nyhetsbrev är självklart en central del av det redaktionella arbetet. Med Arto sätter ni ihop och skickar ut nyhetsbreven från samma miljö som allt annat ni publicerar. Breven skickas såklart också från Europa.

 • Snyggt och snabbt

  Väldesignat och genomtänkt ner till minsta detalj. Helt responsiv design med fantastisk läsbarhet oavsett enhet. Hög tillgänglighet och blixtsnabba sidladdningar.

 • Enkelt och begripligt

  Lättbegripliga nyckeltal visar hur innehållet fungerar i realtid. Arto håller ordning och reda på allt innehåll med metadata som är relevant för en redaktionell produkt.

 • Inbyggt stöd för er affärsmodell

  Generera intäkter med färdiga lösningar för bland annat premium-innehåll, native-, display- och platsannonser.

 • Engagemang och omtanke

  Alltid uppdaterad och säker mjukvara. Stabil drift och kontinuerligt underhåll. Personlig support ingår i månadsavgiften.

Både konstant engagemang och support nio till fem

Det går snabbt och enkelt att komma igång med Arto. Vi hjälper er bestämma grundläggande struktur och relevant metadata som passar just er titel. Behöver ni migrera befintligt innehåll ser vi till att ”tvätta” och sortera in det i den nya strukturen.

Oktavilla tar fram designsystemet (en digital adaption av ert befintliga grafiska uttryck) tillsammans med era formgivare. Så att alla delar av varumärket hänger ihop.

Vi kopplar ihop alla kringsystem till en sammanhängande produktupplevelse och tar ansvar för att alla ip-adresser, dns:er och app:idn har rätt inställningar.

Därefter utbildar vi redaktionen innan det är dags för lansering.

Hela denna process leder Oktavilla och den tar ungefär 8–12 veckor från uppstartsmöte till färdig webbplats.

Men det slutar inte där. I prenumerationen på Arto ingår personlig support från vårt produktteam med mycket stor erfarenhet av digital redaktionell utveckling.

Vi vill gärna visa hur Arto fungerar i praktiken. Och även prata om hur plattformen kan lösa er tidnings framtida behov.

All funktionalitet testad och klar att använda

Arto utvecklas kontinuerligt men redan från start finns en mängd funktioner, koncept och tekniker redo att användas, här är några exempel.

För affären

För besökarna

För redaktionen

Fasta priser utan oväntade eller dolda kostnader

Vi har utvecklat Arto för att möta behoven hos små och medelstora publicister som saknar resurserna (eller kunskaperna) att utveckla egna redaktionella plattformar. Med Arto blir det både enklare och billigare att bedriva publicistik.

Priset för Arto består av två delar; först en engångsavgift för att komma igång på plattformen; därefter en månadsavgift som inkluderar drift, personlig support, förändringar i konfiguration samt alla framtida redaktionella verktyg och moduler.

Oktavilla tar ansvar för alla delar i både uppstarten och den löpande driften samt hjälper redaktionen göra de val som krävs.

Våra priser tar även hänsyn till titlarnas storlek och omsättning. Vår ambition är att fler redaktioner ska kunna glädjas av smidiga och hållbara verktyg där tekniken gör vardagen enklare!

Vi vill gärna visa hur Arto fungerar i praktiken. Och även prata om hur plattformen kan lösa er tidnings framtida behov.

Några vanliga frågor

Arto är en varumärkesskyddad produkt utvecklad helt av oss på Oktavilla. Vi har utformat digitala redaktionella produkter kontinuerligt sedan 2007. Som exempel har vi bland annat arbetat med Omni, Svenska Dagbladet, SVT Nyheter, Råd & Rön, LO Mediehus och många fler.