Gå till innehållet

Smidigare taggning av artiklar för bättre sökmotor­­optimering (SEO)

I en standard-installation av WordPress finns två typer av taxonomier, kategorier och etiketter. I Arto finns inga begränsningar utan istället ett smart system som möjliggör flera olika typer av taxonomier.

22 februari, 2024

I samband med att vi välkomnar er ombord i Arto går vi igenom er publikations informationsmodell och bestämmer tillsammans de olika ”typer” av taxonomier som bäst beskriver ert innehåll och som ni kan använda för att märka upp materialet ni publicerar.

Fördelen med att ha tydligt avgränsade taxonomier är att er sajt får automatiska arkivsidor för respektive taxonomi så att både besökare och sökmotorer enkelt hittar det de letar efter.

Som ett exempel kan du hos Natursidan hitta snygga och informativa arkiv med artiklar om Växter och mossor, Rovdjur, eller Biotoper. På Arkitekten används en taxonomi för region vilket gör det enkelt att hitta allt som skrivs om till exempel Norrland.

För en redaktionell sajt med komplex (men korrekt) informationsmodell kan det tyvärr kännas omständligt att märka upp en artikel eftersom varje taxonomi får sin egen tagg-väljare i WordPress som standard.

Men inte i Arto.

Med vår ambition att göra det så enkelt och roligt som möjligt att publicera och distribuera på nätet introducerar vi nu smart taggning med vår nya integrerade taxonomiväljare. Som redaktör får du numera en sökruta, oavsett hur många taxonomier du har. Så här fungerar det i praktiken:

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer om Arto och hur plattformen kan passa er verksamhet.

Välkommen att mejla eller ringa Lars Wästfelt på 073-654 35 78.