Gå till innehållet

Vi är Oktavilla – vi tror på design som förenklar och lyfter fram innehållet

Vi vet att design är mer än det man ser. Vi lyssnar, analyserar, strukturerar, kodar och formger. För alla tänkbara skärmar.

Oktavilla är experter på att utveckla produkter, plattformar och stilrena designsystem som förenklar livet för dig och dina användare.

Allt från fleråriga projekt för de största mediehusen till en-dags-gig för surdegsbagare. Med samma engagemang och entusiasm oavsett storlek på plånbok.

Oktavilla har sedan starten fungerat som ett kollektiv. Med tvärfunktionella kompetenser som jobbar sida vid sida för att uppnå högt ställda krav från oss själva och våra uppdragsgivare. Idag är vi fem personer som jobbar tillsammans.

Lars Wästfelt är en av Sveriges mest erfarna digitala formgivare. Med djupa kunskaper inom UX, informations­arkitektur och typografi. Med en bakgrund inom redaktionell design har han stor förståelse för de särskilda behov din redaktion har. Lars har även jobbat lång tid med att utveckla metoder för att kunna bygga hållbara digitala designsystem med respekt för både kod och grafiskt uttryck.

Johan Sahlén har byggt gränssnitt för webben i över 15 år – allt ifrån enkla hemsidor till globala företagssajter och komplexa applikationer. Sedan 2015 har han arbetat med designsystem och långlivade byggen för innehållsdrivna/redaktionella webbplatser.

Alexander Berthelsen har de senaste 12 åren arbetat med att implementera skalbara och intuitiva WordPress-lösningar för tidningsredaktioner och ideella organisationer.

Jesper Nilsson har arbetat som webbutvecklare sedan mitten av 90-talet. Och de senaste tio åren nästan uteslutande med fokus på WordPress och redaktionella digitala produkter.

Tom Bergman har arbetat som utvecklare inom flera områden på små och stora företag sedan 2007. De senaste tio åren framförallt med WordPress och externa integrationer.

Ett urval uppdragsgivare

Så här kan det låta om saker vi utvecklat.

De nya digitala lösningarna har tydligt bidragit till att vår digitala prenumerations­affär har vuxit fantastiskt fint

Daniel Kjellberg, chefredaktör Råd & Rön

 

På Arbetet har vår digitala närvaro underlättats enormt av den nya sajten.

Yonna Waltersson, chefredaktör Arbetet

 

Oktavilla förstår de behov vi har som redaktionell verksamhet och de har förmågan att matcha form med funktion.

Robert Jonsson, VD LO Mediehus

 

Måste säga att formen på nya SvD.se är väldigt behaglig, typ ett läsvänligt digitalt spa

Andres Lokko, 27 maj 2015

 

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du vill samarbeta eller veta mer om allt vi kan erbjuda!

Välkommen att mejla eller ringa Lars Wästfelt på 073-654 35 78.